KARABÜK IL MEM ARGE

eTwinning´e Nasıl Kayıt Olunur?

eTwinning´e Nasıl Kayıt Olunur?

E – Twinning  Nasıl Giriş Yapılır ? Projeye ortak olma ve proje girişleri yapma.

1-https://www.etwinning.net sitesine giriş yapılır.

2-Kaydol seçeneği  seçilir ve ilgili yerler doldurulur. Sonra verdiğiniz mail adresine gidilir ve gelen link onaylanır. Tekrar  E – Twinning   portalına giriş yapılarak okul bilgileri doldurulur . Böylece kayıt tamamlanmış olur.

  PROJE ÇALIŞMALARI

 E – Twinning   e üye olduktan sonra E –twinning   Live – projeler sekmesinden arama kutusuna herhangi bir kelime yazarak. Arama yapıp o konu ile ilgili hazırlanmış projeleri inceleyebilirsiniz.

 MEVCUT PROJEYE ORTAK OLMA

1- https://www.etwinning.net ‘ e giriş yaptıktan sonra E-twinning Live – Ortak Bulma Formuna tıklıyoruz.

2-Beğendiğimiz bir projeyi seçip , Bu mesaja cevap ver kutusuna; projeye dahil olmak istediğinizi yazıyorsunuz.

3-Proje sahibine bağlantı kurma isteği (ismine tıkladığımızda solda) gönderiyoruz.

4-Proje sahibi sizin bağlantı davetinizi kabul ettikten sonra  eğer sizi projeye kabul edecekse projeye davet iletisi gönderecektir. Davet gelmişse Sağ üstte çan işaretinde “ 1 “ olacaktır. Tıklayıp daveti kabul ediyoruz.

5-Projeye dahil olduktan sonra projenin faaliyetlerine katılarak, Twinspace de paylaşıyoruz.

KENDİ PROJENİZ VARSA

1-Öncelikle bir projenin sisteme girilmesi için mutlaka 2 kurucu ortağı olması gerekmektedir. Yani sisteme proje yükleyebilmeniz için 1 tane kurucu ortağa ihtiyacınız var ve bu kişinin bağlantı kurduğunuz kişilere ekli olması gerekir.

2-Daha önceden beraber proje yapmaya karar verdiğiniz ve sisteminizde ekli bir kişi yoksa yine Ortak Bulma Forumuna gidiyoruz. Burada 4-11 bölümünde konu açıp kısaca projemizi anlatıyoruz. Gelen mesajlara göre projeye eklemek istediğimiz kişilere Bağlantı kurma isteği gönderiyoruz.

3-Bağlantı kurduğumuz kişilerden kurucu ortak olarak belirlediğimiz kişiyi ekledikten sonra artık projemizi girebiliriz.

4-Projeler – Bir proje oluştur –okul seç – ortak seç – Başlık-kısa açıklama-diller-yaş-konu-hedefler-çalışma süreci-beklenen sonuçlar ilgili yerleri doldurup ön izleme ve kaydet butonuna basıyoruz.

5-Projemizi oluşturduktan sonra Ulusal Ajans tarafından onay gelmesini bekliyoruz. Onay geldikten sonra projeye başlayabilirsiniz.

 Dikkat edilmesi gerekenler;

  • Yaptığımız çalışmaları Twinspace‘de paylaşıyoruz.Her öğrenci için veli izin belgesi mutlaka imzalatalım.
  • Proje devam ederken istediğimiz kadar ortak ekleyebiliriz. Yalnız projenin faaliyetleri gerçekleştirilirken zorluk yaşanmaması adına sağlıklı iletişim sağlayabileceğimiz sayıda ortak ekleyelim projemize.

 E-Twinning  Kalite Ödülü alabilmek ve E-Twinning Okulu olabilmek

1-Projelerimizi konusunu seçerken uygulanabilirliğine dikkat edelim. Müfredata uygun zengin içerikli ve eğlenceli etkinliklerin olduğu projeler daha çok ilgi çekmektedir.

2-Projelerimiz öğretim programlarımız ile uyumlu olmalı. Böylelikle ortaklarımızla ortak bir zamanlama sağlayabilir ve okul müfredatımızında gerisinde kalmadan kalıcı öğrenme sağlayabiliriz.

3-Projeyi hazırlarken projenize ortak olacak okulların yapacakları çalışmaları da planlamalısınız. Okullar arası işbirliği sağlanmalı ve bir çalışma takvimi oluşturulmalıdır.

4-Teknolojiyi her aşamada aktif olarak kullanmalıyız. Mobil uygulamalar, sosyal paylaşım siteleri, özellikle web 2 araçlarını mutlaka etkin olarak kullanmalıyız.

5-Proje sonunda mutlaka bir ürün oluşturulmalı ve yaygınlaştırma faaliyeti olmalıdır.

6-Yabancı ortaklarla yapılan projelerde anlatımlarımızı İngilizce yapmalıyız. Okulumuzdaki İngilizce öğretmenlerimizden bu konuda destek alabiliriz. J

7-Yaptığımız çalışmaları Twinspace‘de ,Okul E-twinning panolarında, okul web sitesinde, whatsapp gruplarında ve diğer sosyal medyaplatformlarında paylaşabiliriz

8- http://etwinningonline.eba.gov.tr/ adresinde bulunan kurslarıtamamladıktan sonra E-twinning Live da bulunan quizleri cevaplamalıyız. Burada dikkat etmeniz gereken husus quizleri  1 defada cevaplama hakkınız var ve en fazla 2 yanlış yapabilirsiniz. Her quiz sizin genel ilerlemenize 3 puan olarak yansıyacaktır.

9-Profilimize mutlaka resim ekleyerek gruplara katılalım ve etkinlik oluşturalım.

10-Projelerimiz tamamlandıktan sonra kalite ödülüne başvuru yapacağız. Kalite okulu olabilmemiz için mutlaka okulumuzdaki projelerden bir tanesi ödül alması gerekmektedir.

 Web2.0 Araçlarının Kullanılması

 Web 2.0 ,temel olarak kullanıcı tasarımı merkezli ,interaktif ve işbirlikçi araçlardır. Bunlar

 E-twinning projelerinde olması gereken  en önemli  özelliklerdendir. Kullanımları hem  kolay, hemde esnektir.Öğretmen öğrenci arasındaki mesafeyi  azaltıp, işbirliğini arttırır.

 Sık kullanılan Web 2.0 araçları şunlardır:

 1.CANVA: Poster,logo,arşiv vb.hazırlamak için kullanılabilir.Hazırlanan çalışma sayfanın  sağ tarafında bulunan paylaş butonu  ile facebook ve twitter’de paylaşılabilir. Ya da URL kodu ile twinspace ‘de açılan Pege’ye gömülebilir.

 

 2.JİBJAB: Projelerde yeni yıl veya tebrik kartı niyetine kullanılabilecek bir video kart uygulaması

 

 3.KAHOOT: Öğretmenlerin soru ve cevapları girerek hazırladıkları sınavları, öğrencileri ile bir kod yardımı  ile sınıf içinde uygulamaya dönük bir araç

 

 4.KİZOA  (profesyonel slayt gösterileri, kolajlar, animasyonlar ve videolar oluşturabilirsiniz )

 

 5.ANİMOTO (Resimleri, video klipleri, müzikleri ve yazıları birleştirerek profesyonel düzeyde videolar hazırlamanızı sağlayan bir web uygulaması.)

 

 6.PADLET ( sanal bir pano oluşturup istediğiniz bilgileri bu panoya yazabilirsiniz. )

 

 7.ZEEMAPS ( Proje ortakları bulundukları konumları harita üzerinde işaretliyorlar )

 

 8.TİKİ-TOKİ (Zaman Tüneli ve kronolojik takvim oluşturabileceğiniz bir araç )

 

 9.PUBLİSHER  (bülten, broşür, el ilanları, takvimler ve web siteleri oluşturmakta kullanılan bir uygulamadır. )

 

 10.VOKİ (çevrimiçi olarak karakterler oluşturup, bu karakterlerin yazdığınız metinleri seslendirmesine imkan sunan bir uygulamadır.)

 

 11.EMAZE ( video sunumları ve 3d sunumlar yapan web tabanlı bir araçtır. )

 

 12.PREZİ (sunumunu daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek isteyenlerin yardımına koşan bir sunum hazırlama sitesidir.)

 

 13.QUİZNETİC (quiz,anket,sınav ve çeşitli formlar oluşturabileceğiniz bir web2 aracı )

 

Web 2.0 araçları kullanımı detaylı bilgi için

 

 http://etwinningonline.eba.gov.tr/lesson/modul-1-2-0-web-araclari-nedir/ 

 

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No6 Kat 4 Merkez / KARABÜK - 03704122280

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.